Ensikosketusta vuoriin osa 2

Italianlomalla tuli tehtyä kolme lenkkiä vuorilla, ensimmäisestä jo kirjoittelinkin ja nyt meinasin lyhyesti kirjoitella kahdesta muusta.

Toiseksi lenkiksi valitsin Riva del Gardasta lähtevän lenkin ja aamupalan jälkeen lähdinkin Torbolesta ajelemaan kohti Rivaa ja etsimään parkkipaikka, aikani pyörittyäni piti auto jättää kalliiseen parkkihalliin ja kävellä kilometri starttipaikkaan. Reitti lähtikin vuoren seinämään tehtyä ulkoilureittiä pitkin pitkin nousten pikkuhiljaa ylemmäksi, alusta oli alkuun pääasiassa kestopäällystettä ja soraa lukuunottamatta paria oikopolkua ja maisemat järvelle oli mukavat.

Reitin alussa

Reitin alussa

Alun n. 7km pätkän jälkeen ulkoilureitti pieneksi mukavaksi poluksi ja nousukulmakin oli jo hieman jyrkempi joten sauvoille oli enemmän käyttöä, kauaa en kuitenkaan jyrkkää polkua kerinnyt menemään kun vastaan tuli mukava näköalapaikka jossa vaeltajia oli pitämässä taukoa. Pidin siinä sitten itsekin patikan mittaisen tauon ja ihastelin järvimaisemaa n. kilometrin korkeudesta. Tällä kertaa ei tarvinnu pilviä pahemmin katsella, lämmin oli mutta ei liian kuuma.

Maisema

Maisema

Patukan ja kuvailun jälkeen matka taas jatkui pienellä alamäellä ja maasto oli vauhdikasta polkua, vähän matkaa mentyä vastaan tuli pieni kioski keskellä ei mitään josta olisi saanut evästä makkarasta olueen, kuitenkaan en viitsinyt tuonne pysähtyä. Kioskin pitäjällä näytti olevan 250 kuutioinen enduromotskari jolla polkua tuonne edes takaisin ajeli, onneks polun varrella oli sen verran kasvustoa ettei polulta suistuessa kovin montaa sataa metriä alas vierisi.

Pian polku alkoi taas nousemaan mukavassa mäntymaastossa kohti reitin korkeinta kohtaa Monte Caronelle, pian huomasin myös opasteita mitkä oli varustettu tulevaa juoksukisaa varten: Limone Extreme Skyrace, eli siis osa maailman huipuista (trail juoksijoista) kisailevat tuolla 13.10. Matka on 23,5 km ja nousua sopivasti 2000m.

Korkein kohta

Korkein kohta

Huipulla aikaa oli kulunut n. 2,5 h ja matkaa olin taivaltanut 13,7 km, tosin aika leppoisalla vauhdilla koska aika usein piti kuvia ottaa. Alaspäin lähtiessä polku aluksi oli todella jyrkkää ja mutkikasta kangasta ja tarkkana sai olla ettei harha-askelia tulisi, sillä kaatuessa tuolla sattuisi. Tällä korkeimmalla osalla ei ihmisiä juurikaan näkynyt mutta alaspäin mennessä tulin yhtä vaeltajapariskuntaa vastaan sillä seurauksella että nainen taisi säikähtää oikein kunnolla, onneksi kuitenkin nauroi päälle joten jatkoin samantien matkaa. Pian polku muuttui jonkinlaiseksi leveämmäksi väyläksi ja matkalla oli myös kestopäällystettä, kunnes taas kääntyi pienemmälle todella kivikkoiselle polulle, hieman yhdessä kohtaa oli myös ongelmia gpssän kanssa kun laitteen mukaan en ollut polulla, mutta kuitenkaan muita suuntamahdollisuuksia ei ollut, tarkistin asian puhelimen gepsillä jossa minulla oli sama jälki, puhelin näytti kuitenkin että oli reitillä ja uskalsin jatkaa matkaa, ilmeisesti rannelaite oli hieman katveessa.

Pian olinkin sitten 2 vuoren välisessä laaksossa josta reitti kääntyikin jo viimeisille kilometreille joka meni samaa ulkoilubaanaa mitä tulin alussa ylöspäin, alaspäin tuota oli mukava mennä kun maa oli aika tasainen niin sai juosta vauhdilla. Koko retkeen meni hieman yli 4h aikaa ja matkaa tuli n. 30 km nousumman ollessa n. 1750m. Hyvä retki tämäkin oli, mutta meni jo hieman “urbaanimmaksi” kuin eka ja betonipäällysteet eivät olleet kovin nautinnollisia ainakaan alaspäin kun etureidet olivat hieman hellinä ekasta retkestä.

Statsit tästä retkestä: http://connect.garmin.com/activity/377128831

Videokipit: http://www.youtube.com/watch?v=mR5tVjhjGsk http://www.youtube.com/watch?v=tLWvdR1ASn8

Kolmanneksi retkeksi valitsin hieman kauempaa Mori nimisestä kylästä lähtevän reitin joka kulki 1470m korkeudessa olevalle vuoristomajalle ja takaisin taas hieman eri reittiä , pidempääkin oli tarjolla mutta ajattelin että hieman lyhyempi n. 25km sopivalla nousummalla riittää kun hieman 2 edellistäkin tuntuivat jaloissa. Reitti lähti aivan kylän keskustasta pikkuhiljaa nousemaan asuinalueiden läpi ja pian kulki viiniviljelmien läpi, alustana oli kestopäällystettä sekä soratietä ja väillä lyhyitä polkupätkiä.

Mukava polkupätkä

Mukava polkupätkä

Ylempänä vuoristossa oli paljon maataloja ja lisää viiniviljelmiä sekä omenapuita, ihan mukava reitti sinänsä mutta enemmän polkua olisin kaivannut, sauvojakaan en kaivanut repusta ennen kuin 10 km jälkeen alkoi kunnon polkuosuus joka oli kohtuu jyrkkä muttei kovin pitkä.

Ylempänä taas yllätyin kun ilmeisesti autoja varten tielle oli betolaattoja pistetty, eli ilmeisesti perille “ylös” olisi päässyt autollakin. Vuoristomajalle päästyäni pidin pienen tauon, ylhäällä oli tälläkertaa aika lämmintä koska ei tuullut ja pilviäkään ei juuri ollut.  Sen verran mukava keli oli ja muutenkin janotti joten kaksi olutta kävin majasta hakemassa ja nautin maisemia ihaillessa ennen alas lähtöä. Huipulle matka kesti tällä kertaa n. 2h 5min. ja matkaa kertyi n. 13.6km.  Alaspäin olikin sitten sen verran helppoa maastoa, pääosin päällystettä ja hiekkatietä joten aikaa kului takaisin kylään n. 1h 10min ja matkaa kertyi koko retkelle 26km. Aikaa liikkumiseen meni tällä retkellä n. 3.15 minuuttia.

Vuoristomajan pihasta

Vuoristomajan pihasta

Retken statsit: http://connect.garmin.com/activity/377995472

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s