Kesäkuu

Kesäkuu meni ja pitkästä aikaa tuli treenailtua oman mielen mukaan ilman valmista ohjelmaa, pääasiassa kuukauden lenkit tulikin maastossa tehtyä, kuun alkupuoli kun piti Jukolaan valmistautua. Numerolappu rinnassa tuli hölköteltyä kaksi kertaa joten kirjoittelen näistä pienet tarinat.

Jämsä-Jukola:

Työnantajani joukkue on jo monena vuonna osallistunut Jukolan viestiin, vaikka monena vuonna olen kuntorasteillä aina muutaman kerran käynyt niin Jukolan olen jättänyt väliin ja monesti onkin muuta menoa ollut samalle viikolle. Tänä vuonna ajattelin että nyt ainakin kunto riittäisi hyvin ja kyseiselle viikonlopulle ei ollut muuta ohjelmaa tiedossa, niimpä ilmoitin työkaverille rohkeasti että voisin pisimmälle ankkuriosuudelle lähteä.

Kevään aikana taas kuntorasteilla kävin, kolme kertaa korttelisuunnistuksessa ja viisi kertaa kunnolla metsässä suunnistamassa, rasteista tosin jäi yleensä vain paha maku suuhun, koska A-radat olivat aika vaikeita ja apuja ei aina saanut muilta suunnistajilta koska niitä ei näkynyt, ehkä noista kuitenkin jotain oppia mukaan tarttui ja tuli radat läpi aina päästyä kun tarpeeksi kauan rasteja etsi.

Jukola lauantaina sitten lähdin kaverini Mikan ja Antin kanssa kohti tapahtumapaikkaa, matka menikin nopeasti kun matkaa ei ollut kuin n. 50 kilometria. Perillä sitten etsin joukkueelle varatun puolijoukkueteltan ja pikaisen majoittumisen jälkeen pientä kiertelyä tapahtuma-alueella ja Venlojen viestin lopun seurailua. Illalla tuli käytyä kisaravintolassa syömässä ja sen jälkeen seurasinkin starttia, olihan se hienon näköistä kun reilu 1600 tyyppiä säntää metsään otsalamppujen kanssa illan hämärtyäessä. Startin jälkeen painelinkin teltalle torkkumaan, korvatulpat päässä yritin unta saada, mutta uni oli heikkoa kuulutuksien pauhatessa läpi yön. Unta ehkä pari-kolme tuntia sain ja hieman ennen seitsemää kömmin pussista ulos. Joukkueellamme oli mennyt kohtalaisen hyvin, koska olin aamulla ainut joka yhteislähtöön osallistui, joten n. puoli yhdeksän aikaan menin starttialueelle lämmittelemään.

Lähtölaukaus pamahti kello 9, joten kartta käteen ja hölkkää kohti k-pistettä, samalla vähän taittelin karttaa ja katsoin paria ekaa rastiväliä. Kompassistakin katsoin suunnan, mutta ekalle rastille oli sen verran hyviä merkkejä että maastoa pystyi seuraamaan, toki huutelin letkassa koodia. Ekat kolme rastia löytyi helposti, neljännellä osuin hajontaan, mutta oikea rasti oli kuitenkin lähellä ja löytyi nopeasti. Meno jatkui mukavasti eri letkoissa ja rastit löytyivät melko helposti, 9 rastilla taas parin muun tyypin kanssa ensin osuttiin hajontaan jonka jälkeen hieman etsittiin oikeaa. Jossain vaiheessa huomasin ettei oma “hötkyily” kannata, eli vaikka vauhtia pidin niin urien risteytyessä piti aina liian kauan karttaa tutkia ja ohitetut tyypit olivat taas edessä, joten eipä auttanut kuin pysyä letkassa ja pitää vauhtia vain kun oli varmaa missä olin. Näin rastit löytyivät helposti eikä isoja pummeja tullut, rastilla 19 hieman menin vasemmalta ohi ja muutama kymmentä metriä piti palata. Meno tuntui kokoajan melko kevyeltä joten rastilla 23 kiristin hieman vauhtia ja ohittelin tyyppejä, sainkin mukavan loppukirin ja rastitkin löytyivät helposti paitsi viimeinen jonne juoksin melkein karttaa katsomatta, joten löysin taas itseni väärästä hajonnasta, tosin tästä ei tullut kuin puolen minuutin pummi. Viimeiseltä rastilta juoksin maaliin niin paljon kuin jaloista irtosi ja maalissa vasta katselin kellosta aikaa, sykkeitä toki seurasin matkan aikana silloin tällöin.

Aikaa kului 15.1 km radalla 2:25:08 ja matkaa kertyi mittariin 16.9 km, osuudellani olin sijalla 982. http://connect.garmin.com/activity/328483263

Joukkeen tulos: http://results.jukola.com/tulokset/fi/j2013_ju/ju/kilpailijat/1286/ – Sijoitus 1087

Mukavasti siis meni pelkäämäni Jukola ja vielä kun piti jännittää paikan päällä yli puoli vuorokautta ja odotella starttia, pakkohan sitä on ensi vuonna lähteä Kuopion Jukolaan, mielellään samalle osuudelle.

Kiimasen Savulenkki:

Nyt jo itsellenikin perinteeksi muodostunut juhannushölkkä Lannevedellä oli Kesäkuun toinen numerolappuhölkkä, ensimmäistä kertaa kävin tuolla viime vuonna ja silloin aikaa kului 42:58. Aikaa oli lähdettävä siis parantamaan ja mielessä oli 40 minuutin alitus vaikka en siihen täysin uskonutkaan. Paikalle ajelimme Leenan kanssa moottoripyörälläni ja juoksukamat puin jo kotona, paikanpäällä kävin ilmoittautumassa jonka jälkeen numero rintaan ja lämmittelylenkille, juoksin hieman alkupätkää ja totesin taas että ensimmäinen kilometri on kokonaan ylämäkeä joten siinä ei kannata liian kovaa lähteä, seuraavalla kilometrillä saakin sitten painella vauhdilla alamäkeen. Lämmittelyn jälkeen vähän vettä naamaan ja starttipaikalle odottelemaan, asetuin mielestäni hyvään paikkaan parin metrin päästä viivasta, mutta kun näin tutun kaverin siinä ja aloimme juttelemaan, eteen kertyikin aika paljon porukkaa. Startin tapahtuessa olinkin sitten tungogksessa ja ekat sata metriä meni todella hitaasti, kunnes pääsin reunaan ja ohittamaan porukkaa. Eipähän tullut ainakaan lähdettyä liian kovaa,

Ensimmäinen kilometri meni aikaan 4:04, tosin vauhti oli startin takia aika epätasaista. Toinen kilometri alamäkeen aika vauhdikkaasti aikaan 3.40, hieman tuli yhden tyypin kanssa siinä tavoitteista ja vauhdeista sananen vaihdettua ja kolmas kilometri meni taas aikaan 4:06 ja sykkeetkin alkoi pyöriä yli 170 lukemissa, neljäs kilometri aikaan 4.05 jonka jälkeen alkoi jo tuntumaan aika pahalta ja hieman jäin parista tyypistä joiden rinnalla oli matkaa tullut tehtyä. Kolme seuraavaa kilsaa hieman yritin säästellä (3:57, 4:09, 3:56) mutta ei vauhti näköjään hidastunut, taisi olla tasaisempaa osuutta noilla parilla kilsalla. Kahdeksas kilometri meni aikaan 4:01 ja hieman tavoitin taas muutamaa juoksijaa ja yhdeksännellä ohitin muutaman lisää ylämäessä ja tämä olikin kisan hitain, aikaa kului 4:15. Mäen päällä loppulaskussa sitten aloitin loppukirin kohti maalia, matkahan on hieman vajaa kympistä (9.84km) ja tuo loppurutistus meni 3.29 keskivauhdilla. Maalissa olin aikaan 39.20 joka hieman yllätti itsenikin. Tälläkään kertaa en juoksun aikana seurannut kokonaisaikaa, vaan sykkeitä sekä kilometrin väliaikoja.

Savulenkin maalisuoralla

Savulenkin maalisuoralla

Keskisyke juoksussa oli 171 ja maksimi maalisuoralla 180. http://connect.garmin.com/activity/330988247

Tulokset löytyvät tuolta: http://www.lannevesi.fi/Savu_tulos_2013.htm Oma sijoitus 59/266 (+8.41).

Kisan jälkeisen päivän huilailin ja juhannussunnuntaiksi olinkin sopinut vetäväni +4h yhteismaastolenkin, kiersimme neljän hengen porukalla mukavan leppoisan tahtiin kolme järveä Jyväskylän pohjoispuolelta ja alustana oli latupohjaa, metsäpolkua, pitkospuita ja valitettavasti muutama kilometri asfalttiakin. Matkaa kertyi n. 36 km ja aikaa meni 4h 25min.

http://connect.garmin.com/activity/331992145

Juho, Matleena ja Harri

Juho, Matleena ja Harri

Latupohjaa Palokassa

Latupohjaa Palokassa

Viimeinen Kesäkuun viikko menikin jo hieman kevyempänä tulevaa Kesäyön Unelmaa varten. Kesäkuun kokonaissaldoksi tuli 34h 31min. josta juoksua ja suunnistusta 29h 7min. (250km).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s